Kennismaking

Kennismaken met kv Frisia als vereniging kan altijd als de bar open is: woensdag avond van 20.30-23.00 en zondag van 11.00-14.00. Aan de bar is iedereen bereid tot een (kajak) praatje.

Net als wedstrijd roeien is kajak sprint & marathon een sport die je het snelst leert met een goede begeleiding. Als je al ervaring hebt met kajak sprint, kom dan op bovenstaande tijden naar kv Frisia. Wij kunnen dan kijken welke trainingsgroep het best bij jou past. Jeugd onder 12: zie jeugdtrainingen.

Als je bij Frisa vaart is een goede zwemvaardigheid vereist, deelname op eigen risico. Kajak sprint is een intensieve kracht/coördinatiesport op meestal koel water. Een sportmedische keuring voor aanvang van de opleidingen wordt aanbevolen. Kv Frisia heeft nog geen faciliteiten voor training van enkelvoudig of meervoudig gehandicapte sporters. In overleg kunnen wij de mogelijkheden voor deze sporters onderzoeken.

Het opleidingstraject op Frisia is sinds 2017 helemaal vernieuwd en bestaat uit 3 stappen:

1. Introductielessen; tijdens 2 lessen kan een eerste kennismaking met de kanosport plaatsvinden
  2. Basistrainingen; insteek van deze lessen is om de basisbeginsellen van de kanosport te leren kennen. Gemiddeld duurt deze stap 6-8 lessen.
  3. Beginnerstraining; gedurende enige tijd wordt er gewerkt aan alle vaardigheden, de conditie en de snelheid die noodzakelijk is om zelfstandig te kunnen trainen.

Na het doorlopen van dit traject ben je in staat om zelfstandig of met een groepje vaarders te kunnen trainen. Gezamenlijke trainingen: woensdagavond 19.00-21.00, Zondagochtend 11.00-13.00, en van 14.00-15.00 (krachttraining).