Jeugdkano

DSC_6496 (1024x681)

Op beide clubdagen vind er een begeleidde jeugdtraining plaats. Deze trainingen staan onder leiding van Jeroen Osinga en Nivard van Wijk. Het niveau binnen de jeugdgroep is erg verschillend: van beginners tot gevorderde wedstrijdvaarders. Over het algemeen wordt er dan ook in verschillende groepen getraind, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen.

Zomerperiode

Gedurende de zomerperiode zullen de jeugdtrainingen bijna allemaal plaatsvinden op het water. Hierbij wordt voornamelijk in het Amsterdamse Bos gevaren, maar naar mate de groep meer ervaring heeft, wijkt deze ook wel eens uit naar de Bosbaan of de Ringvaart. Bij het varen trainen we voornamelijk in de K1’s, maar af en toe zal er ook getraind worden in de K2 of K4!

Winterperiode

De winterperiode is minstens net zo belangrijk als de zomer, hier leggen we de basis voor een goed vaarseizoen. De wintertrainingen vinden ook twee keer in de week plaats en bestaan uit een conditie en kracht/stabiliteits gedeelte. Tijdens deze trainingen wordt zo veel mogelijk als één groep getraind.

Trainingstijden

Woensdag: 19:00 – 21:00
Zondag: 11:00 – 13:30

Meer informatie over de trainingen van deze groep is te verkrijgen bij Jeroen Osinga (jeugd@kvfrisia.nl)