Topsport

wc_01

Al enige jaren is Frisia de trainingslocatie voor een groep topsporters welke namens Nederland deelnemen aan de grote internationale toernooien. De laatste twee jaar is deze groep onder leiding van Nicole Bulk flink uitgebreid en wordt er momenteel een fulltime topsportprogramma gedraaid.

De topsporters worden gesteund door Stichting Kanotop (Kanotop) waarbij KV Frisia voornamelijk probeert zo goed mogelijke trainingsfaciliteiten aan te bieden. De samenwerking met Kanotop is voor beiden erg gunstig, aangezien het voor de talentvolle kanovaarders op onze club veel mogelijkheden biedt. De groep bestaat uit sporters die bij Frisia trainen en voor hun eigen vereniging uitkomen of uit sporters die in de buurt van Frisia zijn gaan wonen en voor Frisia uitkomen op wedstrijden.