Het clubhuis van kanovereniging Frisia bevindt zich op een unieke locatie. Dicht bij de stad, maar toch in alle rust van het Amsterdamse Bos. Het is een prima uitvalslocatie voor kanotrainingen, maar ook voor bijvoorbeeld hardlopen. Daarnaast beschikt onze vereniging over een ruime botenloods en eigen krachtruimte. Nieuwe leden en jeugdleden kunnen gebruik maken van onze clubboten en -peddels in overleg met de clubtrainers. Tijdens trainingen en wedstrijden kunnen de K2’s en K4’s van de vereniging gebruikt worden.

Clubhuis

Het clubhuis bestaat uit een kantine welke op clubdagen open en bemand is. Voor of na de training is het altijd gezellig druk en biedt de kantine de leden de mogelijkheid om bij te praten onder het genot van een consumptie.

Er zijn kleedkamers met meerdere douches voor zowel dames als heren.

Leden die beschikken over een eigen boot die gestald is bij kanovereniging Frisia, krijgen tegen betaling van een kleine borg een sleutel van het clubhuis. Daarmee kunnen zij op elk gewenst tijdstip gebruik maken van de trainingsfaciliteiten.

Botenstalling

Als lid heb je het recht om een boot te stallen in onze loods. Ook biedt de loods voldoende ruimte voor de opslag van peddels en andere materialen als zwemvesten of spatzeilen. Stalling gaat altijd in samenspraak met de materiaalcommissaris en betekent dat je materiaal voorzien moet zijn van je naam.

Clubboten en -peddels

Kanovereniging Frisia beschikt over een grote vloot clubboten, bestaande uit SK’s, (M)K1’s, K2’s en K4’s. Jeugdleden en nieuwe leden kunnen gebruik maken van eenpersoonsboten en peddels van de vereniging.

Voor senioren geldt dat de verwachting is dat zij na ongeveer een jaar lidmaatschap hun eigen materiaal aanschaffen. Jeugdleden kunnen langer gebruik blijven maken van het clubmateriaal.

Tijdens de trainingen of wedstrijden kan gebruik worden gemaakt van de aanwezige K2’s en K4’s. Voor sommige van deze boten geldt dat hier toestemming van de clubtrainers voor vereist is.

Krachtruimte

Met name in de winterperiode wordt de krachtruimte van onze vereniging zeer frequent gebruikt. Het biedt de mogelijkheid voor krachttraining, maar ook is er allerlei materiaal beschikbaar voor bijvoorbeeld een crossfit training. Daarnaast beschikt de vereniging over meerdere kanoergometers welke gebruikt kunnen worden om de techniek en condities op peil te houden.

In de winterperiode wordt de krachtzaal op bepaalde tijden gereserveerd voor bepaalde groepen tijdens clubdagen. Daarbuiten staat het leden echter vrij gebruik te maken van deze faciliteiten.