Tijdens de Hanzeregatta afgelopen weekend werd, zoals gebruikelijk, het NK langebaan gevaren. Onder zonnige omstandigheden werd er door de vaste groep wedstrijdvaarders goede resultaten neergezet.

Als enige Frisa dame wist Alinka in haar K1 door te dringen tot de finales op alle afstanden, net als in de K2. Helaas kwam ze daarin tekort om een rol te spelen voor de medailles.

Bij de heren senioren wist Niels Krouwel het zilver op de 500 en goud op de 200 meter te behalen. In de K2 en K4 waren er ook podiumplaatsen voor de vorig jaar gestopte topsporter. Jasper Hoogers moest genoegen nemen met het brons op de K1 en K2 500m.

Al het gehele jaar laten heren Junioren B zien dat ze tot de beste van hun leeftijdscategorie in Nederland behoren. Ook dit weekend was dit niet anders, met veel medailles op de K1, K2 en K4. Op de lange baan werd de Nederlandse titel bij de heren Junioren B gepakt door Yuri en Olaf in de K2. Op de K1 kwamen de mannen net te kort voor het goud, maar wel behaalden ze respectievelijk het zilver en brons. Naast het vele eremetaal zorgde de goede omstandigheden er ook voor dat de jongens mooie PR’s konden varen!