Kanovereniging Frisia is opgericht door een groep sportieve kanoërs in 1948. Bijzonder aan Frisia is dat de leden kanoën in ranke, snelle wedstrijdkano’s. Hoewel niet alle Frisianen aan kanowedstrijden deelnemen, heeft de typische Frisiaan wel een sportieve, competitieve instelling!

Door de unieke locatie in het Amsterdamse Bos is er prachtig vaarwater in overvloed. Alles is mogelijk: een rondje kanoën in het bos, een training op de Amstelveense poeltjes of een lange tocht over de Ringvaart richting Leiden. We hebben zelfs een heuse Olympische wedstrijdbaan binnen handbereik: de Bosbaan. Al dat prachtige vaarwater is goed bereikbaar vanaf ons clubhuis met ruime kleedkamers, een grote kanoloods en een goed uitgeruste krachtruimte.

Onze vereniging heeft een bijzondere expertise op het gebied van kanosprint en kanomarathon. Dat zijn wedstrijddisciplines op vlakwater in ranke, snelle boten die nauwelijks breder dan je heupen. Hoewel het meedoen aan wedstrijden niet verplicht is, neemt een deel van onze leden deel aan nationale en internationale kanowedstrijden. De beste kanoërs van Frisia varen zelfs op World Cups, EK’s en WK’s.

Natuurlijk ambieert niet iedereen dat niveau. De meeste leden kanoën bij Frisia om op het water aan hun conditie te werken en te genieten van de pracht van het Amsterdamse Bos.

Er is er meer te doen op Frisia dan enkel kanoën of trainen in het krachthonk. We hebben een ruime kantine met bar en een pooltafel. Bovendien worden er het hele jaar diverse activiteiten georganiseerd, zoals barbecues en feesten.

Ten slotte is Frisia echt een vereniging in de ware zin van het woord. Onze liefde voor het kanoën is een gedeelde passie en samen maken we van Frisia de mooiste kanovereniging van Nederland. Veel leden draaien dan ook bardiensten, helpen op klusdagen of geven trainingen. Uiteraard is dit altijd op 100% vrijwillige basis.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs!