Kanovereniging Frisia is opgericht door een groep sportieve kanoërs in 1948. Frisia is begonnen aan de Nieuwe Meer in Amsterdam, maar nu zitten we in het prachtige Amsterdamse Bos. Bijzonder aan Frisia is dat wij kanoën in ranke, snelle wedstrijdkano’s en niet in de typische langzame en slecht sturende ‘bloembakken’ die je kunt huren bij een kanoverhuur. Dat betekent niet dat al onze leden aan kanowedstrijden deelnemen, maar bij Frisia benaderen we kanoën als een sport en niet als een toeristisch uitje.

Lees meer over de historie van Frisia.

Door de unieke locatie in het Amsterdamse Bos is er prachtig vaarwater in overvloed. Frisianen kanoën regelmatig in het bos zelf, maar ook op De Poel in Amstelveen en op de Nieuwe Meer in Amsterdam. Op zondag gaat er vaak een groep kanoërs de Ringvaart op richting Leiden of Haarlem. We hebben zelfs een heuse Olympische wedstrijdbaan binnen handbereik: de Bosbaan. Al dat prachtige vaarwater is goed bereikbaar vanaf ons clubhuis. We hebben een ruime kantine met bar en een pooltafel en verder zijn er ruime kleedkamers, een grote kanoloods en een goed uitgeruste old school krachtruimte.

Lees meer over Frisia’s clubgebouw en faciliteiten.

Onze vereniging heeft een bijzondere expertise op het gebied van kanosprint en kanomarathon. Dat zijn wedstrijddisciplines op vlakwater in ranke, snelle boten die nauwelijks breder dan je heupen. Hoewel het meedoen aan wedstrijden niet verplicht is, neemt een deel van onze leden deel aan nationale en internationale kanowedstrijden. Kanoërs van Frisia hebben in het verleden deelgenomen aan World Cups, Europese en Wereldkampioenschappen en aan de Olympische Spelen!

Natuurlijk ambieert niet iedereen dat niveau. De meeste leden kanoën bij Frisia om op het water aan hun conditie te werken en te genieten van de pracht van het Amsterdamse Bos.

Er is er meer te doen op Frisia dan enkel kanoën of trainen in het krachthonk. Er worden het hele jaar diverse activiteiten georganiseerd, zoals barbecues en feesten.

Lees meer over Frisia’s clubactiviteiten.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs! Je kunt ook een proefles boeken!