Op Kanovereniging Frisia gaan sport en gezelligheid hand in hand. Al sinds de oprichting in 1948 bestaat de vereniging uit een heel diverse groep leden: van jong tot oud, van topsport tot varen-voor-het-plezier. Voor iedereen is binnen onze vereniging plaats.

Door de unieke locatie in het Amsterdamse Bos is er voor iedereen prima vaarwater te vinden in de buurt. Recreatief varen door het bos of op de Amstelveense poeltjes, een lange tocht over de ringvaart of een training op de Bosbaan. Dat alles is mogelijk vanaf ons gezellige clubhuis met kleedkamers, loods en eigen krachtruimte.

Al jaren is Kanovereniging Frisia een van de grootste verenigingen in Nederland op het gebied van kanosprint en kanomarathon. Een deel van onze leden nemen deel aan (inter-)nationale wedstrijden, waarvan enkele zelfs op World Cups, EK’s en WK’s. De structuur van de vereniging is zodanig ingericht dat deze leden de mogelijkheid krijgen zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de wedstrijden, terwijl andere leden wekelijks in de boot stappen om fit te blijven of gewoon recreatief voor de prachtige omgeving te varen.

Naast sportiviteit is er bij Kanovereniging Frisia ook ruimte voor gezelligheid. Gedurende het hele jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd waar de leden aan kunnen deelnemen. Zo is er in januari of februari het jaarlijkse winterweekend, wordt er in de zomer gebarbecued en is er een jaarlijks kerstdiner. De gezelligheid en gezamenlijkheid wordt door onze leden zeer gewaardeerd.

Frisia is een vereniging met leden welke jaarlijks contributie betalen om de vereniging draaiende te houden. De vereniging wordt gedragen door haar leden en van leden wordt verwacht dat zij een actieve bijdrage leveren aan de vereniging. Bijna al onze leden doen dan ook mee aan vrijwillige activiteiten zoals de verschillende commissies, het draaien van bardiensten, hulp op klusdagen of het geven van trainingen.